Café Modern
Boutiquehotel Café Modern is veel meer dan de naam doet vermoeden. In het oude bankgebouw kan beneden in het café gezellig worden geborreld, maar ook genoten worden van een uitgebreid drie- of viergangendiner. De menukaart wisselt iedere dag. En op de tweede etage ligt het hotelgedeelte, waar de Vlaamse auteur Herman Brusselmans een van zijn fijnste nachten ooit heeft doorgebracht.
Hotel De Goudfazant
Een klassieker in Amsterdam-Noord. Dit restaurant waagde als een van de eerste horecagelegenheden de oversteek naar de noordkant van het IJ. Het is gevestigd in een voormalige garage, heeft een industrieel karakter en een menukaart die daar naadloos op aansluit: schappelijk geprijsd no-nonsense food, zelfgemaakt brood en een uitgebreide wijnkaart.
Pllek
Pllek is het grootste, groene restaurant van Amsterdam. Met het menu levert Pllek een bijdrage aan een beter leven, zonder af te doen aan de smaak. Veel groente en zoveel mogelijk lokale producten. Naast goed eten, houden ze bij Pllek ook van kunst, cultuur, DJ’s en yoga. Alle zintuigen komen aan bod op deze unieke plek.
NDSM Pont
Ooit was dit het kloppend hart van de Amsterdamse scheepsbouw. Nu is het een wereld op zich. Een wereld die bruist. Met verrassende restaurants, koffie- en lunchtentjes, terrassen, een stadstrand en bijzondere festivals. En dat allemaal in een unieke setting met een scherp randje.
Loetje aan het IJ
De biefstukken van Loetje zijn wereldberoemd in Amsterdam en ver daarbuiten. Dat alleen is al reden genoeg om te gaan. Maar Loetje aan ’t IJ voegt daar nog iets aan toe: het geweldige terras met uitzicht over het IJ. Het restaurant is gevestigd in het gebouw van de jachthaven Amsterdam Marina.